Udruži se sa naukom

Takmičenje
Kruševac 23.11.2020.


Upišite 27. novembar 2020. u svoj kalendar! Ovog hladnog novembarskog petka jedanaesta Noć istraživača dolazi do Vas virtuelnim putem. Vidite sebe kao budućeg naučnika? Obožavate da provodite vreme u školskoj laboratoriji? Zabavljate prijatelje i porodicu svojim kućnim eksperimentima? Rešavate svakodnevne probleme koristeći svoje poznavanje nauke? Ili ste jednostavno zaljubljenik u nauku već dugo godina i čekate svojih pet minuta slave? Pridružite se našem video-takmičenju organizovanom u saradnji sa Kulturnim centrom Kruševca! Pobednici će biti nagrađeni. Više informacija možete pronaći ovde (link za pozivno pismo za takmičenje).

I to nije sve! Na našem sajtu http://www.nocistrazivaca.rs pridružite se interaktivnom predavanju i radionici ,,Brilliant mind” i saznajte nešto više o deset najbrilijantnih naučnih ideja ikada, ili pođite sa nama na virtuelni “Put oko sveta za 60 min”.


Projekat Evropska Noć istraživača 2020. Science in Motion for Friday Night Commotion (SCIMFONICOM 2020) u organizaciji– Fakulteta za fizičku hemiju i Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu, poziva sve ljubitelje nauke da se pridruže video-takmičenju! 

Snimite sebe i svoje prijatelje dok radite dva zanimljiva eksperimenta iz oblasti prirodnih nauka, budite najoriginalniji i najmaštovitiji, i osvojite nagrade! 

Takmičenje je podeljeno u dve kategorije: 
A)    Učenici srednjih škola sa teritorija opština Trstenik i Kruševac;
B)     Svi ljubitelji nauke sa teritorija opština Trstenik i Kruševac, koji ne spadaju u grupu A.

Propozicije takmičenja su sledeće: 
1)      Takmičarski tim može imati maksimalno 3 člana; 
2)      Učesnici snimaju izradu dva naučna eksperimenta iz oblasti prirodnih nauka, koje sami osmisle ili izaberu, a za koje materijal i pribor mogu naći u svakodnevnom životu
3)      Jedan od ta dva eksperimenta mora biti vezan za obnovljive izvore energije ili elektrohemiju, jer ove godine proslavljamo Godinu elektrohemije u Srbiji; 
4)      Video snimci ne smeju biti naknadno obrađivani u cilju manipulacije rezultatima eksperimenata; 
5)      Za takmičenje u kategoriji A jedna škola može prijaviti neograničen broj takmičarskih timova, s tim da jedan učenik može biti član samo jednog tima. 

 

Članove najuspešnijih takmičarskih timova iz kategorija A i B očekuju nagrade! Takođe, srednja škola čiji tim bude pobedio u kategoriji A će dobiti posebnu nagradu! 

Snimke slati na e-mail adresu velikanaucnaavantura@gmail.com korišćenjem Google Drive-a ili WeTransfera za slanje velikih fajlova (https://wetransfer.com/), ili na Viber broj 0616287012.

Rok za slanje video snimaka je 23. novembar 2020. u 10 h. Proglašenje pobednika je 27. novembra 2020.

 Očekujemo Vaše snimke sa velikim nestrpljenjem!Zahvaljujemo se svima koji su se družili sa nama tokom celog novembra i nagrađujemo najmaštovitije. Spisak odabranih eksperimenata možete videti ovde, a same eksperimente pogledajte u sledećoj playlisti:


Ukoliko ste raspoloženi da odvojite malo vremena možete nam pomoći popunjavanjem upitnika klikom na ovaj link.